Бургас
3 милиона лева за 50 нови жилища в Меден рудник отделя общината
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Нов комплекс със социални жилища планира да изгради Община Бургас в зона „Д“ на най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“. Това обясни по време на общественото обсъждане на предложението, състояло се в сградата на общината. 47 апартамента, в които да живеят 120 души се предвижда в бъдещия блок, обясни заместник-кметът Руска Бояджиева.

„Предлагаме една методика от критерии за оценка на тези, които се нуждаят от настаняване в жилища. Тя е насочена към даване на приоритет на млади и образовани хора, които биха искали да се реализират на територията на Община Бургас. На хора, които искат да останат да се развиват тук, да учат тук, но които имат нужда от подпомагане, включително и с жилищно настаняване“, добави още тя.

По време на обсъждането експерти от общината изразиха необходимостта от повече социални жилища. Общинските съветници от ГЕРБ Антонио Душепеев и Калояна Живкова подкрепиха идеята на администрацията. Първият се аргументира с това, че в момента наличните свободни жилища са крайно недостатъчни. Експертите от общината също подкрепиха думите на Руска Бояджиева за критериите, по които ще се настаняват бъдещите наематели. С предимство ще са студентите, завършилите висше образование, многодетните и работещи семейства.

Близо 3 милиона лева ще е финансирането за изграждането на жилищата, каза още заместник-кметът. Тя добави, че се предвиждат и промени в Наредбата за жилищно настаняване в Община Бургас.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Почина големият бургаски изпълнител Росен Петров
KAT-Бургас няма да работи в петък след 12 часа
Бургаски ученик е на финала на конкурса за стипендията на Фондация „Кроношпан“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.