Айтос
2571 лв. събра благотворителен концерт в подкрепа на самотни възрастни хора в Айтос
TразмерT

Организаторите останаха анонимни

 

Закупуване на хранителни продукти за коледно-новогодишните празници за сумата от 2571 лв., които да бъдат дарени на 54 самотни възрастни хора. Това е резултатът от коледния благотворителен концерт, организиран от ученици на СУ „Христо Ботев" и СУ „Никола Вапцаров". Това беше и голямата идея, която препълни салона на НЧ „Васил Левски 1869" - Айтос вечерта, на 18 декември т.г. Младите организатори пожелаха да останат анонимни, защото „добрата кауза няма нищо общо с показността". Ентусиастите разпратиха покани и широко огласиха коледната инициатива, която за четвърта поредна година е насочена не просто към пенсионери, а към възрастни хора, които живеят в самота и не могат да разчитат на подкрепа и помощ от близки.

Младите хора говориха с всеки състав и изпълнител от Айтос, с покана за участие в благотворителната инициатива. Явно, не е имало местен талант и група, която да откаже участие, затова концертът продължи близо два часа. Читалището дари на кампанията топъл салон, доброволци пък търпеливо стояха до кутията за набиране на средства, а училищата направиха възможно присъствието на немалко гимназисти на събитието.

Стотици айтозлии уважиха поканата, и с много аплодисменти и дарени средства се присъединиха към благородната инициатива. В концерта с огромно желание се включиха Група „Коледари" от СУ „Христо Ботев", ФСХТ „МИСИС“ при НЧ „Васил Левски 1869", СК „Юнивърс-Акрогрупа Angels" - Айтос, младата певица Магдалена Стойчева, Детски танцов състав „Тракийче" при СУ „Христо Ботев", бургазлийката Даниела, участвала в Х-Фактор, Детска фолклорна група от първокласници на СУ „Никола Вапцаров", Акробалет „ТИАРА", Танцова формация „Баунс" от СУ „Никола Вапцаров", Спортен клуб по акробатика „Орел", Акробалет на СУ „Никола Вапцаров", пластичният Хасан от „ТИАРА" и Цветелин Малчев и Стефан Филипов. Вероятно сме пропуснали някои от участниците, за което им поднасяме извинения. Но истината е, че на толкова голям концерт, айтозлии май скоро не бяха присъствали.

Учениците отделиха време и усилия, гражданите проявиха желание и съпричастност. И доброто се случи. Веднага след концерта, учениците приготвиха пакетите, Община Айтос им съдейства да бъдат транспортирани и подарени на 54 адреса в града и селата

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
СУ „Христо Ботев" в Айтос с автоматична метеорологична станция
Фотоизложба „По стъпките на Христа" откриха в Айтос
42-годишният Веселин Казаков спаси кръста на Йордановден в Айтос
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.