Бургас
250 000 лева ще струва новият паркинг до Северния плаж
TразмерT

250 000 лева ще струва новият паркинг до Северния плаж, стана ясно по думите на кмета Димитър Николов във връзка с докладна записка на ГЕРБ, които поискаха изграждане на около 70 паркоместа на ул. „Поморийска“ от кръстовището на ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ до паркинга на Северния плаж.

Местните парламентьори се аргументират с факта, че Приморски парк се посещава от всички жители и гости на Бургас, увеличеният брой на автомобили на територията на града и засиления трафик през летния сезон в зоната, граничеща с Приморски парк налага необходимостта от изграждане на допълнителни паркоместа.

„Има възможност да бъдат изградени около 70 паркоместа върху северозападния тротоар на ул. „Поморийска“ от кръстовището с ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ до паркинга на Северния плаж. Така ще се реши частично проблема с паркирането и ще се избегне затрудненото разминаване между автомобилите по ул „Поморийска“, пишат в докладната записка те.

Групата съветници от ГЕРБ предлагат изграждането на допълнителните паркоместа да влезе в Бюджет 2018.

В докладната записка обаче не стана ясно колко ще струва изграждането на паркоместата, което наложи обяснение от кмета Димитър Николов.

Районът от това лято ще влезе в обхвата на „зелена зона”.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
77-годишен мъж от Копривщица проходи след 10 години в количка
Община Бургас призовава: Не изхвърляйте гумите безразборно, предайте ги за разделно събиране на отпадъци
Димитър Николов защити данъка върху старите автомобили
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.