Местни избори - 2019
16 руенски села само с кандидати за кметове от ДПС
TразмерT

Трима в битката за градоначалник на общината

 

Георги РУСИНОВ

 

В 16 руенски села има по един-единствен кандидат за кмет и това са хора от ДПС. По този начин бастионът на партията в региона утвърждава позицията си. Това са селата: Билка, Вресово, Подгорец, Добра поляна, Листец, Преображенци, Планиница, Разбойна, Речица, Рожден, Ръжица, Скалак, Снежа, Средна махала, Шиварово и Ясеново.

В четири от селата в общината с кандидатите на ДПС ще се борят независими кандидати. Това са селата: Дропла, Каравельово, Рупча и Сини рид. ГЕРБ ще спорят с ДПС в битката за шест села – Череша, Трънак, Соколец, Просеник, а в Топчийско и Люляков има и трети независим кандидат.

Следващите с кандидати за кметове на села в общината са Коалиция „Алтернатива на гражданите“. В три села – Зайчар, Припек и Ябълчево те се изправят срещу кандидати на ДПС. В село Мрежичко има и кандидат на НДПС. Последните издигат свои кандидати и в селата Добромир и Струя, където отново противник им е ДПС. Последният играч за кметове на кметства е АБВ. Те издигат свой кандидат в село Снягово срещу този на ДПС.

Седем партии и коалиции регистрираха листите си в борбата за Общински съвет. Това са НФСБ, Коалиция „Алтернатива на гражданите“, ГЕРБ, ДПС, НДПС, БСП „За България“ и АБВ.

НФСБ са с листа от двама души, Коалиция „Алтернатива на гражданите“ – 18, ГЕРБ – 27, ДПС – 29, НДПС – 17, БСП „За България“ – 6 и АБВ – 3.

Вежди Орманов е водач на листата на ГЕРБ, а след него са Стоян Добрев, Емурла Емурла, Димо Иванов и Хюсеин Мехмед. В тази на ДПС водач е Ешереф Ешереф, а след него следват Хасан Хасан, Мехмед Мехмед, Мехмед Хюсеин и Фахрие Мутула.

Трима са официално регистрираните кандидати за кмет на общината. Досегашният градоначалник Исмаил Осман отново е кандидат на ДПС за кметския стол. Водачът на листата на ГЕРБ Вежди Орманов е и кандидат за кмет. Третият е на БСП „За България“ – Марийка Петрова.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.