Бургас
16 милиона души отбелязват Международния ден на Черно море
TразмерT

Дона МИТЕВА

На 31 октомври 16 милиона души от 6 държави отбелязват Международния ден на Черно море. За тези 6 държави морето е огледало на Световния океан с целия си потенциал и предизвикателства. Значимостта на поставените теми отчетоха с присъствието си и председателят на Комисията по околна среда в Народно събрание Ивелина Василева и заместник-министърът на земеделието Лозана Василева.

В обръщението си към присъстващите  депутатът Ивелина Василева подчерта, че иновациите като връзка между науката и бизнеса са важен елемент в процеса по генериране на „син растеж“.

Темата за Черно море има бургаски измерения с приетата през май Декларация от Бургас, с която Черноморските държави потвърдиха своите ангажименти за координиран и съгласуван подход за насърчаване на устойчивия растеж в региона, бе припомнено по време на форума. „Още по-важно е, че декларацията бе подписана в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС и по време на най-голямото за Европейската морска общност събитие – Европейския морски ден. Днешният форум има амбицията да продължи енергията, която Бургас акумулира“, каза кметът Димитър Николов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Оперират малкия Антонио в Хановер през декември
УМБАЛ Бургас с поредна инициатива за недоносените бебета
Бургаски деца и родители участваха в кампания за здравословно хранене
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.