Спорт
14 медала за бургаското Ушу
TразмерT

6 златни, 6 сребърни 2 бронзови медала - това е равносметката за бургаското Ушу след Републиканското първенство

Ваня Чечева

Възпитаниците на  клуб „Бей син” показаха на конкуренцията във Втория кръг на републиканското първенство по Ушу какво е спортно майсторство, техника  и желание за победа. Те успяха да спечелят 14 медала, от които 6 златни, 6 сребърни и 2 бронзови.

„Часовете, в които тренирахме усърдно се възнаградиха. Щастлива съм от успехите на нашите възпитаници. Това е награда за труда ни, за усилията ни и за талантливите ни деца.”- каза пред „Фактор” треньорът Даниела Тенева.

За големия успех на бургаската школа по Ушу заслуга има освен Даниела Тенева, но и иранският треньор Мохсен Ахмади. Той няколко месеца изцяло се е отдал на спортистите. Всеки ден от седмицата, включително събота и неделя, иранският треньор обучава нашите състезатели и им преподава тайните на бойното изкуство. „Нямаше да грабнем толкова медали, ако децата не са толкова упорити и последователни. Нямаше да се случи всичко това в Бургас, ако не беше председателят на клуба и  президентът на Българската Федерация по Ушу  Стефан Колев, по чиято покана съм тук и работя за „Бей син” - каза Мохсен Ахмади.

Втория кръг на Републиканското първенство по Ушу се проведе в зала „Никола Станчев”. Участваха над 100 спортисти от 7 до 18 години от различни спортни клубове в България. Бургаските деца показаха завидни умения и отлична  спортна форма. За бургаското ушу по два златни медала спечелиха Златомир Златев, София Железнова, по един златен и по един сребърен извоюваха Георги Бумбаров и Васил Русев, два сребърни спечели Васил Хаджиев, със сребро си тръгнаха Пламен Петров и Пламена Атанасова. Бронзовите медали грабнаха Станислава Дякова и Ива Денева.

„Няма как да не съм горд с постиженията на спортистите от нашия клуб. Те доказаха, че са истински бойци и съм убеден, че са бъдещите български шампиони.”-каза председателят на клуб „Бей син” и  президентът на Българската Федерация по Ушу  Стефан Колев.

След Републиканското състезание, което се проведе в Бургас, бургаските състезатели по Ушу продължават усилено с тренировките. Готвят се за Европейското първенство в Казан,  за състезанието от световен ранг в Москва през месец март и за Световното първенство по Ушу, което ще се проведе през месец август в Бразилия.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Морска звезда спечели Мини шампионската лига
Тежки наказания след мелето на Нефтоxимик - Пирин
208-сантиметров национал подсилва Нефтоxимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.