Айтос
1364.56 лв. събраха младежи от концерт „Подари великденска вечеря на пенсионер"
TразмерT

1364.56 лв. е сумата, която айтозлии дариха за инициативата на младежкото сдружение „Бъди човек!" - „Подари великденска вечеря на пенсионер в нужда 2019". Дарителството се случи на великденския концерт в салона на Народно читалище „Васил Левски 1869" в Айтос на 15 април. Хората от средното и достолепното поколение не бяха много, но пък за радост, залата беше пълна с деца и млади хора. Вероятно, заради съпричастността им с организаторите-връстници и талантливите деца и млади хора, които участваха в концерта - певиците Магдалена Стойчева и Гюлсюм Али, невероятно пластичните акробати на СКСА ,,Орел" с треньори Катя Цанева и Мартин Бенов, малките и по-големи грации на Акробалет „Angels" с ръководител Дида Грудева, национално и международно известните танцьори на Акробалет „ТИАРА" с ръководител Златина Колева, и уникално пластичните Хакан Мехмет и Седат Мюмюн.

С безспорния си авторитет, Ива Георгиева, за пета поредна година стана инициатор и главен организатор на младежката общност, която с изключително желание и хъс продължава в годините благородната кауза. След последните акорди на сцената, Ива и две неуморни девойки - Марияна Каменова и Антоанина Кортенска преброиха до стотинка точната сума и съставиха протокол за паричните дарения.

Специално за тези, които не успяха да присъстват на концерта, организаторите съобщават, че средства и продукти ще се събират до 22 април включително. Всеки, който желае да помогне, може да се свърже във фейсбук с Ива Георгиева, Павлина Георгиева, Марияна Каменова или с Красен Димитров.

Индивидуалните пакети за нуждаещите се ще бъдат приготвени на 23 април, а на следващия - 24 април, младите доброволци ще посетят всички адреси, на които чакат тяхната подкрепа.

Начинът, по който тези млади хора се самоорганизираха, за да развълнуват айтозлии с послания, музика, танци е великолепен пример за заедност, обич и доброта, от който по-зрелите поколения могат да се поучат.

НП

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът Васил Едрев:Община Айтос е готова за зимата
Айтозлийката Татяна Йотова с поредната първа награда за поезия
Представиха пред айтоски магистрати електронни гривни
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.