Айтос
120 деца с медали от Петия общински турнир по спортна акробатика в Айтос
TразмерT

Състезанието се провежда традиционно на 1 юни, под патронажа на кмета Васил Едрев

За поредна година в Спортната зала на Градския стадион в Айтос, на 1 юни, се проведе Петият общински турнир по спортна акробатика Айтос `2019, посветен на Деня на детето. За треньорите и спортистите на шест спортни клуба, това беше и контролно състезание за предстоящото Държавно първенство.

На квадрата в Спортната зала на градския стадион „Крум Делчев" в Айтос се подредиха 120 състезатели от шест клуба - Клуб по спортна акробатика „Бургас", Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик 2011" - Бургас, КСА „Акро-Джъмп" - Бургас, КСА „Черноморец" - Бургас, КСА „Стефан Данчев" - Сливен и домакините от Клуб по спортна акробатика „Орел" - Айтос с треньори Катя Цанева и Мартин Бенов, и хореограф Ивелина Костадинова. Традиционно турнирът се провежда под патронажа на кмета Васил Едрев.

Кметът откри турнира и сподели готовността на Община Айтос да реализира проект за Спортната зала, който да осигури още по-добри условия за изява на младите таланти. „Това е последният общински турнир, който се провежда в тази зала. Осигурени са средства за цялостно обновяване на спортната зала и отлични условия за следващото издание. Приятно съм изненадан, че всяка година броят на клубовете и състезателите расте, надявам се догодина да са още повече. Турнирът се превърна в престижно състезание, в което сили мерят най-добрите школи по спортна акробатика в региона", каза още градоначалникът на старта на състезанието. Той поздрави организаторите, похвали треньорите и благодари на гостите и родителите за интереса и подкрепата на общинския турнир.

Стартът на състезанието беше даден с представянето на най-малката състезателката от отбора на „Орел" - Айтос - Александра. Не само Алекс, но и всички деца от възрастовата група 6-8 години се представиха отлично. С изявите си малките показаха, че клубовете готвят ново талантливо поколение в акробатиката. И макар че турнирът нямаше състезателен характер, момчетата и момичетата от бургаските, айтоския и сливенския клуб доказаха изключително високо ниво на подготовка. Изключително добра подготвеност за Държавния шампионат през юни тази година показаха и акробатите от големите възрастови групи.

Организаторите от КСА „Орел" - Айтос - Управителният съвет с председател Христина Стоилова и треньорите бяха поздравени от колегите си за перфектното домакинство. Айтоският клуб беше подготвил и вълнуващ финал - за достойното си представяне всички отбори получиха от кмета Васил Едрев купи, а всеки състезател - медал, грамота и шоколад.

НП

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Газова бутилка избухна в дома на айтозлия
Хиляди в очакване на мотокроса в Айтос на 20 октомври
Айтос посрещна чудотворната икона на Пресвета Богородица Касперовска
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.