Крими
10 години затвор за Манол, който уби с чук жена си
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Присъда от 10 години затвор, при първоначално строг режим, получи Манол Манолов, който на 19 октомври 2018 година уби жестоко съпругата си Яна.

До фаталния случай се стигнало, след семеен скандал, при което Манол ударил в тила с чук жена си, като общо й нанесъл 11 удара в главата.

Инцидентът стана в дома им в бургаския квартал „Сарафово“. По време на съдебния процес стана ясно, че Манолов и Яна на няколко пъти са се разделяли. За последно жената заминала при сина им Тодор в Германия, но Манол я е уверявал, че се е променил и искал тя да се върне при него. Оставяйки сигурната си работа в чужбина жената си идва в България, където в последствие бива зверски убита.

Самият обвиняем се разкая и призна вината си, като заяви, че съжалява за случилото се. Експертизата е категорична, че в момента на престъплението той е бил психически адекватен, а поведението му е било умишлено и целенасочено.

Защитата на подсъдимия, в лицето на адвокат Даскалов, изказа своите съжаления към близките на загиналата. Той обаче заяви, че Манол има принос към разкриването на убийството, защото веднага се е обадил на 112 и е обяснил какво е извършил. Според Даскалов убийството е битово и не трябва да се описва като жестоко, защото след нанесените 1-2 удара с чук жертвата вече не е осъзнавала какво се случва. Тя е починала малко след това, но не й веднага. Адвокатът обясни, че няколко дни преди инцидента Манолов не е пил предписаните му лекарства и това също е оказало влияние за неговото решение да убие съпругата си. Даскалов описа своя клиент като кротък човек, който до момента не е осъждан.

В съдебната зала присъства и Тодор, син на Манол и Яна. Той заведе граждански иск срещу баща си на стойност 200 000 лева. Подсъдимият и неговият адвокат поискаха сумата да бъде драстично намалена, защото Манолов няма как да даде подобна сума. Освен това той ще трябва да плаща кръвнина и на още трима близки на загиналата.

По време на заседанието съдия Захарин Захариев заяви на обвиняемия, че това, което е направил, е непростимо. „Трудно ми е да те разбера. Почти всеки втори мъж е изоставен от жена си. Ако всеки тръгне така да убива какво ще стане?“, попита риторично Захариев.

В крайна сметка Окръжен съд – Бургас даде 15 години присъда на Манолов, която е редуцирана на 10 години, заради чистото му съдебно минало и извършените от него признания за убийството. Мъжът ще трябва да заплати и 100 000 лева граждански иск на своя син.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Акция: Разбиха група за трафик на работници
17 години затвор за Атанас, прегазил до смърт братовчедка си в Карнобат
Пребилият до смърт сестра си Борислав се размина с условна
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.