Регион
Водещ изследовател от БАН ще гостува в Поморие
TразмерT

На 7 февруари 2018 г. се навършват 140 години от Освобождението на Поморие от османско владичество. По този повод, в навечерието на светлата годишнина, на 06.02.2018 г. /вторник/ от 18.00 часа, в Градската художествена галерия „Дечко Стоев“ ще се проведе среща-разговор с проф. дин Илия Тодев. Той е един от водещите изследователи на българското Възраждане. Понастоящем работи в Института за исторически изследвания при БАН, а в периода 2012-2016 г. е негов директор. Автор е на множество монографии, студии и статии, посветени на възрожденската ни история.

Тема на беседата в градската художествена галерия ще бъде „И на Шипка не всичко е спокойно“. Ще бъдат дискутирани въпроси, свързани с Руско-турската война 1877-1878 г. и освобождението на Южното Черноморие, ще бъде представена и последната книга на професора „Човекът е историческо животно“.

В сряда, пред паметната плоча на участниците в Освободителната война проф. Тодев ще изнесе тържественото слово. Честването ще започне от 10.30 часа, поканени са всички жители и гости на Поморие.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Борисов стяга редиците на ГЕРБ!
Положителни температури и в неделя
Хаос с електронните фишове: Системата за неполучени глоби не работи
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.