Бизнес
Увеличава се броят на чуждестранните почитатели на есенен Бургас
TразмерT

Дона МИТЕВА

Подобряване качеството на пакета, особено all inclusive, разнообразяване на допълнителните услуги, според максимата: „всеки сезон по нещо ново, което да се забележи, че настъпват промени към по-добро“. Разработка на конкретен бизнес план за подготовка на сезон 2019-а година, на базата на анализ на сезон 2018-а година – това са само част от препоръките, които дават от Бургаската регионална туристическа камара за следващ успешен туристически сезон.

„Не трябва да се пренебрегва и принизява подбора, квалификацията и преквалификация на кадрите. Един перманентно болен въпрос за туризма от години“, категоричен е председателят на камарата Иван Иванов. Той не пропуска да подчертае и важността на подобряването на инфраструктурата, увеличаването на местата за къмпиране и паркиране – отново фактори, необходими за успешен летен бизнес.

Активен октомври тази година сочи  краткият анализ на пристигналите чуждестранни граждани. Сравнено с миналата година, тази са посрещнати в повече 10 088 чуждестранни граждани. Това ще рече, че е постигнат ръст от 52,31%.

Значителни ръстове през есента бележат пазари като Германия – 3431 германски граждани са дошли, което е ръст 81,90%; Русия – 535 руски граждани или ръст 16,76%; Англия – ръст 10,56%; Норвегия - ръст 29,78%.

     За отминалия месец се отчита още една положителна тенденция, непозната през последните петнадесет години, а именно да се посрещат туристи  от  Италия, откъдето са дошли 1114 души, от Латвия – 1060, от  Литва – 470. Поляците, решили да се радват на есента у нас са 3 092, а словаците – 929.

       „Споделеното за тези 5 пазара показва, че великолепните климатични условия, цената на билетите на нискотарифните авиокомпании и качеството на пакета във висококатегорийните хотели привлича чуждестранния гражданин към Бургаското черноморско крайбрежие дори през есента“, обяснява Иван Иванов.

Но има и страни, които показват отново спадове като Швеция, откъдето сме посрещнали в по-малко спрямо 2017-а година, 172 души. И от Израел са дошли по-малко, 797 туристи.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
5 лева такса за заверка с „апостил“ ще събират областните администрации
От 1 април се забранява отделна употреба на софтуер за продажби и касови апарати
„Фрапорт България“ с нови партньори и дестинации през 2019 г.
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.