Бургас
Учение: Спасяваха аварирал самолет на летище Бургас
TразмерT

На летище Бургас се проведе пълно-мащабно учебно занятие по плана за аварийно-спасителното осигуряване с участието на аварийно спасителни средства, служители, включително и външни организации и ведомства. Бе пресъздаден авиационен инцидент на летището: при кацане на летище Бургас, самолет излиза извън пистата и е с повреди по колесника и двигателя.

Гости и наблюдатели, включително и представители от  летищата Варна, София, Пловдив и Горна Оряховица бяха разположени в непосредствена близост до събитието. Ролята на пътници във въздухоплавателното средство  се изпълни от доброволци – петнадесет човека ненаранени пътници евакуирани самостоятелно и четири манекена с наранявания, евакуирани от служителите на СПБЗН летище Бургас.

Участие в занятието взеха аварийно-спасителните служби на летище Бургас, Отдел Сигурност, Сектор пожарна безопасност и защита на населението - летище Бургас, Медицинската служба, Гранично полицейско управление, Летищен център за обслужване на въздушното движение, Център за спешна медицинска помощ - Бургас, Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението  и Районен център 112 Бургас.

Тренировката бе за подобрение на уменията по координация, взаимодействие и комуникация на Аварийно-спасителната служба и външните организации, участващи в „План за действия в случай на аварийна обстановка“, както и за поддържане практическите умения за действие на състава на летището.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът Николов се среща с шефа на Здравната каса за проблема с „Хематологията“ в Бургас
Общински лекар влиза в обувките на д-р Мануелян
Две кръгови кръстовища на булевард „Захари Стоянов“ ще борят задръстванията
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.