Регион
Трима се разделят с постовете си заради проблемите с е-винетките
TразмерT

Трима души ще се разделят с постовете си заради проблемите с въвеждането на е-винетките от началото на годината, съобщиха от правителствената пресслужба.

„По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка”, съобщиха от Министерския съвет.

Като член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси.

С постовете си ще се разделят още Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова.

Вчера Бойко Борисов се извини на шофьорите. "С голямо извинение за трудностите, но когато от хартиен минаваш на електронен носител, винаги има такива сътресения. Надявам се до 10 дни да бъдат отрегулирани всички процеси", каза министър-председателят и добави, че се надява до дни винетка да може да се купува и през банкомати.

Изпусната пред микрофоните реплика на Антонов към негов колега в края на пресконференция за хаоса с новата система придоби голяма медийна популярност:"Айде да излизаме, че ще ни налазят"

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Новооткрити артефакти показаха на изложба в Ахтопол
Корнелия Нинова оттегли оставката си
БСП решава днес на конгрес дали ще приеме оставката на Нинова
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.