Царево
Стотици се любуваха на зелениката в Странджа
TразмерT

Фестивалът на зелениката отново събра за 16-и пореден път  любители на природата и туризма, които са привлечени от символа на Странджа-зелениката. Цветето цъфти в лилаво само през май, а в същото време е и отровно. Този път център на фестивала беше село Кости. Като официалният старт на двудневната проява даде инж. Румяна Цвяткова -директор на ПП „Странджа“.

Официални гости на откриването бяха заместник областните управители на Бургас-проф. Севдалина Турманова, Владимир Крумов, депутатите  Ивелина Василева и Диана Саватева от ГЕРБ, чийто корен е от селото, кметът на Малко Търново-Илиян Янчев, зам.-кмета на Царево-Георги Стоянов.

Традиционният празник трябва да се поддържа и развива, защото е уникален за Европа! Странджа е мистика, духовност и магия, заяви по време на откриването депутатът и кандидат за евродепутат Ивелина Василева по време на откриването.

Дирекцията на Парка награди Владимир Димитров-автор на туровете из Странджа и бивш директор на Природния парк. Димитров амбицира десетки природолюбители от Бургас и страната в планинарство и сам разработва туристически маршрути. Вторият плакет отиде при  инж. Цветомир Генов- директор на ДГС Кости.

Бяха отличени и участниците в традиционния кулинарен конкурс.

Групи туристи от цялата страна провървяха пет от приготвените маршрути, някой от които преминаваха през най-стария резерват в България -Силкосия. Цъфналата зеленика заплени желаещите за фотосесии, дъждът не попречи на изживяването.


 

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът на Царево: Нека грипната ваканция да не се превръща във време за молове
И в Царево вече са в грипна ваканция
93-годишен спасител хвана кръста на Йордановден по стар стил
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.