Айтос
След половин век - Айтос с нова Автогара
TразмерT

Автогара - Айтос вече е основно ремонтирана с пари от бюджета. Строителните дейности приключиха, сега предстои да бъдат изработени, отговарящи на обновената сграда надписи, информационни табла и необходимото обзавеждане, за да получи лиценз и да функционира.

Сградата е частна общинска собственост, със застроена площ от 376 кв. м. Построена е от войници през 1966/67 година и е първата автогара в България, строена по типов договор на "Транспроект" - София. Дълго време е стопанисвана от местната транспортна фирма. През 2005 година, с решение на Общинския съвет, сградата на автогарата е изключена от баланса на търговското дружество и включена в баланса на Общината. Сега, идеята на администрацията е „Айтос-Автотпарспорт" ЕООД отново да я стопанисва, тъй като основно задължение на общинската фирма е да обслужва населението на общината с обществен транспорт.

Въпросът със стопанисването на Автогарата от транспортната фирма още не е решен, предвид съдбата на търговските обекти в сградата. Каква да е процедурата и кой да ги отдава под наем - Общината или фирмата, е казусът, който трябва да решават администрацията и местният парламент.

Със сигурност въпросът скоро ще намери отговор, твърдят и двете страни. По-важен е фактът, че построената преди 52 години Автогара, както и позанемареният през годините район около нея, най-сетне се обновяват.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Газова бутилка избухна в дома на айтозлия
Хиляди в очакване на мотокроса в Айтос на 20 октомври
Айтос посрещна чудотворната икона на Пресвета Богородица Касперовска
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.