Бизнес
Сирене и кашкавал залежават в складовете
TразмерT

Сиренето от мляко стои по складовете, а това произведено с палмово масло се продава като топъл хляб. Това твърдят пред Нова тв млекопроизводители.  А разделението в магазините - на истинското сирене от имитиращите продукти, според тях, не е повлияло на купувача.

Сиренето и кашкавала направени с мляко стоят залежали в складовете на производителите още от лятото и есента на миналата година.

"Това означава за нас, че сме в тежка ситуация. Не мога да говоря за фалит...", каза управителят на млекопреработващо предприятие Николай Войнов.

Според Никодим Войнов, който е млекопроизводител от Монтана, отделянето в магазините на млечни и такива с палмово масло продукти не се е отразило на производството му.

"За мен няма ефект от това разделение, тъй като контрола в самите магазини все още не е на ниво. Там потребителят все още не може да различи имитиращия от оригиналния продукт", каза още Войнов.

И друг проблем за него са търговците.

"Имитиращите млечни продукти са чувствително по-евтини и става въпрос за пари. И най-накрая, ние сме зависими от търговеца. Той винаги ще предложи, там където може да вземе по-голяма надценка, за да спечели повече", заяви Николай Войнов.

А в ресторантите и обектите за бързо хранене, според него също не се знае, какво ни сервират в чинията.

"Той като си поръча една салата със сирене или едни картофи със сирене, е много ясно с какво сирене е. Там контролът въобще не съществува в тези заведения", добави Войнов.

Затова препоръчва да има по строг контрол от страна на Агенцията по храните.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
„Зелената зона“ с по-големи приходи тази година
Проверяват лекарства заради съмнение за примеси
Слънчев бряг първенец по реализирани нощувки
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.