Айтос
Реновират и разширяват Спортна зала „Аетос"
TразмерT

Общината инвестира в спортното съоръжение 1 450 000 лв. по проект

От общо седем кандидати, „Мидия Инфраструктурно строителство" ООД е участникът, който беше класиран на първо място в публичното състезание за „Избор на изпълнител за извършване на СМР за реновация и разширяване на Спортната зала в кв. 63 по плана на град Айтос". Сключен е договорът за изпълнение, избран е строителният и авторският надзор. Фирмата-изпълнител вече е започнала реновацията и разширяването на спортното съоръжение. Финансирането от 1 450 000 лв. е с Постановление от 19 декември миналата година, когато Министерският съвет взе решение по бюджета на Община Айтос да бъдат отпуснати общо 2 070 000 лв. Част от парите са за ремонтите на спортната база, останалите - 620 000 лв. Общината инвестира в реконструкцията и рехабилитацията на улични настилки в населените места село Черна могила, село Черноград, село Тополица.

По проект на Община Айтос Спортната зала в градската градина ще бъде разширена и изцяло обновена, включително с близо 300 места за зрители и ново отопление. Отделна тренировъчна зала със санитарни възли ще бъде обособена специално за децата и младежите от Клуба по свободна борба. В изцяло реновираната зала, при отлични условия ще могат да тренират и да се състезават няколко различни по възраст отбори на спортните клубове в Айтос.

„Пълното обновяване на залата е приоритет за Общината, защото в това спортно съоръжение се провеждат и всички градски, общински, зонални и национални турнири и състезания, включени в годишния спортен календар на Община Айтос и 15-те спортни клуба“, коментира целите на основния ремонт кметът Васил Едрев.

НП

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Газова бутилка избухна в дома на айтозлия
Хиляди в очакване на мотокроса в Айтос на 20 октомври
Айтос посрещна чудотворната икона на Пресвета Богородица Касперовска
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.