Айтос
Ремонтът на Автогара – Айтос започва до дни
TразмерT

„Народен приятел“ научи, че вероятно до дни ще стартира ремонтът на сградата на Автогара - Айтос.

Доказва го фактът, че от 20 октомври 2018 година билетната каса ще бъде преместена в помещението на входа на бившето военно поделение. За улеснение на пътуващите, пред бившето военно КПП ще бъде поставена указателна табела.

От „Айтос - Автотранспорт" ЕООД съобщиха, че всички автобуси по общинската транспортна схема - тези до населените места на общината, ще тръгват от паркинга пред бившето поделение. Часовете на тръгване на автобусите се запазват същите. Няма промяна за автобусите до Бургас - те ще тръгват от същото място, на съществуващата досега спирка.

Първият етап на строителството ще включва цялостен ремонт на сградата, а вторият - пространството около нея, научи още «Народен приятел“. Общинското издание откри Друми Друмев - технически ръководител на строежа на Автогара - Айтос преди 52 години. Друмев заяви за общинското издание, че това е първата автогара в България, строена по типов договор на „Транспроект" - София. Автогара-Айтос е построена през 1966/1967 година от един взвод трудоваци от Бургаския полк към Старозагорската бригада на ГУСВ. „Извършихме и корекция на дерето с три стоманено-бетонни тръби ф-100 см", коментира за общинското издание ексръководителят на строежа.

Бившият технически ръководител сподели още, че бил изключително развълнуван когато прочел, че обектът, чието строителство ръководил преди повече от половин век ще бъде реконструиран със собствени средства от Община Айтос. Чрез „Народен приятел“, Друми Друмев пожела успех на общинската управа и на тези, които ще се заемат с основния ремонт на построената под негово ръководство Автогара-Айтос.

НП

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Строителство и ремонти са акцентите в програмата на кмета Васил Едрев за 2019 година
200 айтоски бебета са родени в чужбина през 2018 година
Община Айтос реновира и разширява спортна зала "Аетос" през 2019 година
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.