Айтос
„Петлите“ с премиера на айтоска сцена
TразмерT

МКБППМН към Община Айтос с предколедна изненада за учениците

Като коледен подарък за учениците, и в желанието си да подкрепи усилията на младите таланти на Танцова формация „Петлите", Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към Община Айтос откупи новия им спектакъл „Легендата". Премиерата на бургаската формация в Айтос беше на 12 декември на сцената на НЧ „Васил Левски 1869". Ученици и граждани имаха свободен достъп до читалищния салон, за да видят спектакъла, с който „Петлите" отбелязват 12-и рожден ден.

Според ръководителя на състава Георги Димитров, това е най-мащабният проект от създаването на ТФ „Петлите" през 2006 година досега. „Легендата" съчетава по модерен и съвременен начин в едно цяло народни танци, огнено шоу, пиротехника и гайди на живо.

Формацията е създадена от Димитров, възпитаник на бившия интернат „Александър Георгиев - Коджакафалията". В „Петлите" младият мъж влага цялата си любов и талант в защита на различни социални каузи. Димитров и Никола Парушев са автори на идеята за новия спектакъл. Екип от професионалисти стои зад 15-те талантливи деца, които видяхме на сцената в Айтос. Хореографията е дело на Десислава Скъкълова, Николай Парушев и Кристияна Гюрова. Костюмите - на Камелия Цонева и Атанаска Маринова. Визия - Стела Иванова.

Младата айтоска публика дълго аплодира връстниците си на сцената, които с танци разказаха легендата за крепостта „Русокастрон“ до село Русокастро, записана през 50-те години на миналия век от местния краевед Никола Проданов. Той слушал разказа на 86-годишния дядо Марко на „Русин камък" за мома Руса и змея, който се влюбил в нея.

С „Легендата", МКБППМН - Айтос успешно приключва 2018 година, която беше наситена с много и интересни прояви - концерти, конкурси, театрални постановки, лекции, дебати, изложби и състезания, чиято основна цел е да осмислят и наситят със спорт, култура и знания свободното време на учениците като превенция на противообществените прояви.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Строителство и ремонти са акцентите в програмата на кмета Васил Едрев за 2019 година
200 айтоски бебета са родени в чужбина през 2018 година
Община Айтос реновира и разширява спортна зала "Аетос" през 2019 година
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.