Регион
Очакват се опасни валежи
TразмерT

Валежите от нощта в западните и централните райони на страната бавно ще се изместват на изток. След обяд и привечер ще вали интензивно в почти цяла България с изключение на Северозападна. На юг ще има и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Температурите днес в най-топлите часове ще са между 11и 16 градуса на запад и до 22-23 градуса на изток. Студен север-северозападен вятър ще допълва картината на истинската есен със скорост на поривите в някои места на Дунавската равнина до 50-60 километра в час

Най-много дъжд за 24 часа ще падне в източните райони на страната, където е в сила оранжев код. Количествата ще са около и над 50 литра на квадратен метър. В Централна България валежите ще са малко по-скромни – до към 20-30 литра на квадратен метър за денонощието.

В планините има условия за слаб снеговалеж над 2000 метра. В по-ниското ще вали дъжд. В хода на деня ще вали по-интензивно първо в западните планински масиви, после и на изток. По-значителни количества ще има в Пирин, Родопите, Странджа, Сакар и източните склонове на Стара планина. Ще духа на моменти силен вятър със скорост над 50 километра в час. Температурите по високите части - около 5 градуса, в ниското - 12 градуса. Край морето ще завали около и след обяд. Очакват се интензивни валежи по Южното Черноморие, придружени с гръмотевични бури. Температурите след обяд ще са между 18 градуса на север и 22-23 на юг.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Обзор се преклониха пред Апостола
Наградиха младеж от Малко Търново, върнал чанта с пари и документи
Промениха статута на терен в Карнобат
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.