Айтос
Община Айтос спечели финансиране за още едно спортно игрище на стадиона
TразмерT

Айтоският спорт получава безвъзмездно 85 хиляди лева за новото спортно съоръжение

Хубава новина от миналата седмица! Държавен фонд „Земеделие" уведоми с писмо Община Айтос, че одобрява проектно предложение за изграждане на ново спортно игрище в непосредствена близост до градския стадион „Крум Делчев" и двете мини футболни игрища, изградени от Общината през 2015 година. На спортната площадка ще бъдат монтирани и силови фитнес уреди за спорт.

С проекта, Община Айтос кандидатства по Процедура чрез подбор по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" от ПРСР 2014-2020 г.

След проведена оценка, на основание на условията за кандидатстване, проектното предложение на Община Айтос е включено в списъка на проектите, предложени за финансиране по Процедурата, с одобрен размер на безвъзмездната финансова помощ 84 804.36 лв., представляващ 100% от одобрените инвестиционни разходи. Което означава, че не се изисква съфинансиране от страна на Община Айтос и съоръжението ще бъде изградено изцяло със средствата по ПРСР 2014-2020 г., пише още в уведомителното писмо.

С осигуреното финансиране спортните игрища в комплекс „Крум Делчев" стават общо три. Преди малко повече от година, със собствени средства Община Айтос успя да ремонтира и трибуните за зрителите на градския стадион. Подмени с нови бяха изпочупените пейки, монтирани още при изграждане на спортното съоръжение.

 

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът Васил Едрев:Община Айтос е готова за зимата
Айтозлийката Татяна Йотова с поредната първа награда за поезия
Представиха пред айтоски магистрати електронни гривни
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.