Бургас
Нелегално депо за риба затвориха експерти на ИАРА и БАБХ /ОБНОВЕНА/
TразмерT

 

 Нерегламентирано място, където се държи риба затвориха експерти на ИАРА и БАБХ. Мястото – бивш краварник,  се намира след бургаския квартал “Меден рудник“,  по посока село Твърдица – бившите кошари, над цеха за рапани. Количеството намерена риба е около два тона, като една част, по-малко от половината има документ за произход.

„Според мен става дума най-точно за нелегално  депо, където се сортира и преразпределя рибата. От това място тя поема: една част за магазинната мрежа, друга за Румъния“, коментира Николай Иванов, зам.-изпълнителен директор на ИАРА, който лично присъства на акцията.

Да припомним, че преди време „Черноморски фар“  писа, за това, че около “Мандра“ има нелегални цехове и депа за риба. Дори от там се изнася и прясна риба за Румъния. Информацията ни бе подадена от Невен Каравасилев от ЛРД „Лебед“. Тогава директорът на ИАРА доц.д-р Галин Николов потвърди, че и те имат подобна информация, и че следят определени места. Вчерашната акция явно е завършек на едно такова следене.

За никой не е тайна, че язовир „Мандра“ е едно от местата, където непрекъснато се бракониерства при улов на риба.

От  Агенцията по храните  запечатаха  фризерите, заради замразената риба, която е с неясен произход и ще бъде унищожена. На акцията присъства също шефът на Областната дирекция по храните д-р Георги Митев.

„Прясната риба, е тон и сто килограма от вида бяла риба, таранка и сулка. Предадохме я на социалния патронаж в Бургас с необходимия протокол“, допълни Николай Иванов. Той коментира също фактът, че двата буса, които са намерени до сградата – изоставена кравеферма, са регистрирани в агенцията по храните. Те са хладилни и са оборудвани за транспорт на бързо развалящи се продукти. А една част от рибата има и документи за произход.

В акцията по задържането са участвали и служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, гранични полица и служители на Областната дирекция на МВР.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Почина големият бургаски изпълнител Росен Петров
KAT-Бургас няма да работи в петък след 12 часа
Бургаски ученик е на финала на конкурса за стипендията на Фондация „Кроношпан“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.