Айтос
Най-добрите айтоски юноши в борбата с медали от мъжкото първенство
TразмерT

Октай Ружди се готви за Европейското в Сърбия

Въпреки юношеската си възраст, най-добрите айтоски борци Октай Ружди – категория 79 кг и Алиш Алиш - категория 65 кг, приеха предизвикателството да преборят много от най-силните мъже на Държавния личен шампионат за мъже в Сливен.

Нашите момчета заслужиха бронзови медали в неравностойни битки с много по-големи на възраст и килограми съперници. „Поздравявам и двамата, защото за тях, в това състезание, бронзът има стойност на злато", коментира за „Народен приятел“ вече бившият им треньор Ружди Ахмед.

Ще припомним, че Октай Ружди е студент и вече се състезава за Националната спортна академия, а Алиш Алиш се бори с екипа на ЦСКА. И на двамата им предстоят тежки битки на 9 и 10 февруари тази година в Благоевград на Международния турнир „Петко Сираков". Това състезание ще бъде контрола за селектиране на участниците в националния отбор за Европейското първенство за младежи до 23 години, което ще се проведе в Нови Сад, Сърбия, на 7 и 8 март тази година. Вече се знае със сигурност, че за Нови Сад ще пътува Октай Ружди.

В момента Октай и Алиш са на лагер в Тетевен с националния отбор.

НП

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
11 отличници във „Випуск Айтос 2019“
Писателят Петко Росен често гостувал в Айтос - оженил се за местна девойка
Зарибиха язовир „Парка“ в Айтос с 1000 броя Европейски сом
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.