Любопитно
Над 500 кукли ще намерят своите притежатели
TразмерT

В националния конкурс за изработване на кукли „В очакване на Коледа“ 2018  взеха участие 523 кукли направени от деца, от различни части на България. Журито беше изключително затруднено в избора си на победители в конкурса, затова тази година бяха отличени и наградени 50 деца в различни категории според вида и материала, от който бяха изработени куклите.

Официалното награждаване ще се състои във вторник от 11.00 часа в сградата на Областна администрация Бургас под патронажа на Заместник областният управител на Бургаска област г-жа Севдалина Турманова.

Инициативата се реализира за пета поредна година от Сдружение „УСМИВКА“ Бургас в партньорство с Читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985 г.“ к-с „Меден рудник“ с подкрепата на Община Бургас.

След приключване на официалното награждаване - изработените кукли ще бъдат подарени като коледен подарък на деца от социални домове, защитен жилища на територията на Бургаска област, ЦОП Бургас и на деца в УМБАЛ Бургас,  които се лекуват в двете детски отделения там.

Всяка година екипът на Сдружение „УСМИВКА“ участва по покана на ръководството на болницата в осигуряването на подаръци за Коледа и Нова година на децата , които се лекуват в УМБАЛ Бургас. Подаръците са осигурени и от фирми работещи на територията на гр. Бургас, партньори и дарители на Сдружение „УСМИВКА“!

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Почина най-възрастният мъж на планетата
Принцът на Монако опита от меда на бай Киро от Несебър
Наблюдаваме "кървава Луна" тази нощ
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.