Местни избори - 2019
Механик на Румен Радев сред кандидатите за кметове на кметства в община Бургас на БСП
TразмерT

Дона МИТЕВА

Кандидатите за кметове на кметства от община Бургас на БСП бяха представени на нарочна пресконференция.

Николай Тишев, кандидат за кмет на Бургас и откри срещата  и обясни, че от 7 населени места, където кметският пост е избираем, в 6 от тях БСП издига свои представители. Единствено за Драганово, червените няма да се борят за кметския стол.

Първо думате бе дадена на доайена - Тодор Тодоров от Изворище, който вече е заемал кметското място – преди и след демокрацията. Той се похвали, че има вече изградена многофункционална сграда и видео наблюдение в селото, а в момента се строи фитнес за младите хора.

Проблемът, който смята да разреши в следващия мандат, ако бъде избран, е да се направи пътят между квартал „Банево“ и Изворище, а и да се преасфалтират улици в селото. Нещо, което не е правено повече от 30 години.

За Българово кандидат на БСП за кметския стол е Галина Дараданова, която е и най-младата кандидатура на червените за този пост в община Бургас. Нейната цел е да се промени живота и визията на Българово. И да развие културния туризъм.

В село Извор кандидатурата е на Григор Пеев, който е бил кмет в периода 2007 – 2011 година. По това време селото премина от община Созопол към Бургас.

„Ако ме изберат за кмет ще настоявам да се направи мръсната канализация на селото“, подчерта Пеев.

Веселина Маринова, която е кандидат за кмет на село Маринка  не пропусна да подчертае, че това е най-хубавото село в община Бургас, с което предизвика несъгласие у останалите кандидати. Тя също постави акцента върху канализацията, уличната мрежа и хигиената, които трябва да се подобрят.

За втори път се кандидатира Костадин Георгиев, от Равнец. Първият път е бил издигнат от инициативен комитет, а сега зад гърба му застават хората от столетницата. Той не пропусна да спомене, че е бивш военен и е обслужвал самолета на президента Румен Радев. „Аз съм работил за държавата, сега искам да работя за селото“, подчерта Георгиев и обеща ако бъде избран да подобри сигурността, канализацията и чистотата в селото.

Кандидатът за кмет на село Твърдица от БСП се казва Георги Дросев. Неговата идея е в следващия мандат да се възстанови детската градина в селото. И той се присъедини към думите на колегите си, че трябва да се изградят мръсни канали по селата и да се асфалтират улиците.

Вторият в листата на БСП – Живко Господинов  допълни, че по време на 12 годишното управление  проблемите на съставните селища са неглижирани.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Предизборни страсти: В Приморско забъркаха поп в скандал, в Карнобат „погребаха“ кандидат
Николай Димитров представи пред жителите на Несебър концепция за мащабно облагородяване и развитие на града
Димитър Германов: Приморско ще стане различен град с обновеното пристанище
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.