Несебър
Група „Хибрид“ идва на фестивал в Несебър
TразмерT

От 31 август до 2 септември за 21-ви път край морето ще се  съберат млади рок и поп музиканти

 

От 31 август до 2 септември 2018 година в град Несебър за двадесет и първи пореден път ще се проведе Поп-рок фестивал под патронажа на кмета на Община Несебър Николай Димитров. Фестивалът е част от културната програма на Община Несебър и има за цел да популяризира новата авторска песен, а чрез универсалния език на музиката да създаде онази неповторима атмосфера на творческа изява на младите хора, която да ги стимулира за активно участие в създаването на специфичен музикален продукт.

Организатори и домакини на XXI Поп-рок фестивал Несебър 2018 г. са Община Несебър и Народно читалище „Яна Лъскова 1905" - Несебър.

 На първи септември новата група „Хибрид“, която добива все повече популярност, излиза на несебърска сцена.

Зад името „Хибрид" стоят двама музиканти - Рене Ранев и Георги Трифонов. Рене е вокалист, китарист и композитор. Участвал е в „Евровизия" като артист на „Жокер Медия". В музикалния проект Рене/Макаронов пише музика по текстове на поета Тома Марков. Писал е песни за български поп изпълнители, между които група „Мастило", Светла Иванова и др. Георги е лауреат от много национални и международни клавирни конкурси. Освен инструменталист и композитор, той е текстописец. Текстът му към песента „Като вирус" става soundtrack към игралния филм „Виолета, Жоро и аз", продукция на БНТ. Рене и Георги се запознават преди години покрай трибют на група „Queen", който впоследствие се радва на голям клубен успех. Малко по-късно любовта и влечението на двамата към фънк, р'н'б и джаз музиката ражда съвместния им проект. Първото парче на групата, „Спектакъл", печели месечната радио класация „7 в 11", а следващото, което носи името „Прозорец" е отличено с награда за дебют от конкурса Златна Пролет на БНР. Зад Рене и Георги рамо до рамо застават добре познатият барабанист от „Аналгин" и „ДИЧО 'N THE BAND" Александър Лазаров, тромпетист е Денис Гоев, а бас китарист Мартин Христов, който също така отговаря за смесването и мастерирането на песните.

Новата песен, която ще представят е „Благодаря ти”. Тя е едно универсално послание, насочено към най-близките хора в живота ни. „Благодаря ти“ също така символизира красотата на Любовта. Идеята за видеото е на режисьора Стефан Пеев, той също така избра локациите, където е заснето видеото към песента. По-голямата част от него е  в столичния „Ловен парк", а за финалните кадри екипът се потопи в красотата на българската природа, стигайки чак до „Дяволския мост" в Родопите. Актьори във видеото са Миряна Генчева и хип-хоп изпълнителят Любен Христов. Гримьор е Цветелина Маринова. Гост-музикант е изключително талантливият китарист Иван Йорданов - Чери.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В очакване на Коледа и Нова година Несебър празнично засия
Кметът Димитров поздрави хората с увреждания
"Кметовете на Несебър след 1878" вече и в 41 световни библиотеки
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.