Карнобат
Георги Димитров, кмет на Карнобат: Бюджетът не е само цифри
TразмерT

От Ваня Чечева

 Близо 23 милиона лева е финансовата рамка на община Карнобат, без парите от европейските и национални програми. От алтернативните източници за финансиране идват 2 300 000 лева по Оперативна програма „Региони в растеж”, 4 200 000 лева по Националната програма за саниране и 3 300 000 лева за рекултивация на депото от ПУДОС.

 „Опозицията не беше активна на заседанието на общинския съвет, но пък беше активна на общественото обсъждане на бюджета, по време на работата на постоянните комисии. Стараем се оптимално да задоволим исканията и да се съобразяваме с направените предложения от какво има нужда Карнобат, а не с капризите на отделни съветници или политически партии. С такъв бюджет и липсата на каквито и да е задължения,  доказваме за пореден път, че работим в посока не само днес, но и утре да имаме стабилно финансово състояние. Заедно с екипа ми  работим за гражданите на общината. Никога не съм считал, че капиталовата  програма е насочена към моята улица, защото всички улица са наши, без значение кой живее там. Бюджетът не е само цифри! Измервам работата в крайни резултати!  А крайните резултати са видими. Това, което сме си поставили за цел и сме го заложили, се изпълнява.”- каза кметът Георги Димитров.

 Основен приоритет за настоящата година ще бъдат ремонтите на улиците в града и общината. 2 милиона лева собствени приходи ще бъдат изразходвани за пътища от четвъртокласната пътна мрежа, подмяна на уличното осветление и ремонт на улици. Заедно с АПИ ще бъдат реконструирани важни инфраструктурни обекти.

 „400 хиляди лева ще бъдат насочени за ремонт на пътя Антимово-Смолник, защото е в най- тежко състояние. През общината минават три големи държавни пътни артерии, ще бъде ремонтирана  частта, която  минава през урбанизираната територия- бул. „Москва”,  отсечката при влизане и излизане от магистралата, ще направим  рехабилитация на пътя Карнобат-Аспарухово-Трояново-Братово-Бургас, както и  пътя Карнобат- Антимово- Светлина - Средец”.- допълни кметът Георги Димитров.

И тази година приоритет на община Карнобат ще бъдат дейностите в социалната сфера, също така  ще продължи обновяването на цялото пространство около училища, детски градини или социални институции.

От общинския бюджет има средства и за проектиране на важен и голям обект- сепарираща инсталация за отпадъци в Карнобат, която ще намали разходите за извозване и депониране на отпадъците поне с  200 хил.лева.

 В конфликтна точка на заседанието на общинския съвет се превърнаха мерките, които кметът Георги Димитров е взел спрямо служители, които не са заплатили данъците и такси. През тази година те няма да получат очакваната индексация на заплатите, а имено повишение на възнагражденията с  8,5 %.

 „Това е една дисциплинираща мярка. Има правила, ако не ги  спазваш, си извън от играта. Това са 20 служители, които до края на миналата година не са платили местните данъци. Аз така им давам оценка на работата. Не трябва да се забравя, че ние сме тук, в тази община и получаваме заплати, защото хората са заплатили своите задължения. Трябва да се дава личен пример.”

 В традиция се превърна кметът Георги Димитров пръв да заплаща своите задължения при старта на данъчната кампания. Така той смята,  че не само дава пример за всички жители , но спокойно може да се разпорежда с местните приходи, защото пръв е внесъл своя дял в новия общински бюджет. 
 

 

 

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Карнобат през 2019: Няма да се повишават данъци и такси
Гори хижа в карнобатско село
Еднопосочни улици и нови паркинги облекчават движението в Карнобат
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.