Култура
„Фортисимо” представя дебютния си албум тази вечер
TразмерT

Тази вечер от 18.00 часа е промоцията на дебютния албум на „Фортисимо“ в залата на Културен дом на нефтохимика. Бургаският вокален ансамбъл "Фортисимо" с диригент Милена кани всички свои почитатели – входът е свободен.

Албумът съдържа 16 песни на български и чужди автори от различни музикални стилове и епохи. В него има обработки на български народни песни, вокални интерпретации на класически произведения, съвременни популярни песни от наши и чужди автори. Включени са още творби от изтъкнати бургаски композитори и поети като Стефан Диомов, Тончо Русев и Ивайло Вълчев.

Сред представените песни в албума са обработки на емблематичните народни песни "Лале ли си, зюмбюл ли си", "Назад, назад, моме Калино", спечелилата "Бургас и морето" 2017 г. песен - "Имам в сърцето си море", популярните и обичани от всички "Пак ще се прегърнем", "Нощна песен", "Сватба", "Africa", "Конь", както и съвременни обработки на известни класически произведения като "Танц на захарната фея" от балета "Лешникотрошачката" и увертюра към операта "Вилхелм Тел". Всичките 16 произведения звучат актуално и модерно, и са еталон за качествена и стойностна музика.

Албумът се осъществи с финансовата подкрепа на Фонда за съфинансиране на културни проекти на Община Бургас.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургас се превръща в мека на кинофестивалите
Деца от Театрална школа Детско царство представиха екопиеса
Градски културни страсти: За кожата на един писател
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.