Несебър
„Есенни пасажи“ за шести път в Несебър
TразмерT

Несебър за шеста поредна година ще отдаде почит на един най-древните  занаяти  - рибарството.  Фестивалът „Есенни пасажи“ ще се проведе от 26.10 до 28.10.

Програмата за празниците е наситена със  събития, които започват още от петъчния ден на 26 октомври от 15.00 часа  с  изложба на  художниците от „Арт Несебър- 2018“  в залата на „Демонстрационния център на занаятите“ на ул.“Отец Паисий“ 42 в новата част на Несебър.

Официалното откриване  на  фестивала „Есенни пасажи“  ще бъде от 16.00 часа на същия ден на площад „Месамбрия“ в старата част, с изпълнението на  групата за изворен фолклор „Вардарка“ село Равда и детски танцов състав от селото.

В съботния ден от 12.00 часа, за гражданите и гостите на града  концерт ще изнесат децата от ООШИ – Несебър, след което от 13.00 часа демонстрация  на  приготвяне на рибни деликатеси ще направи  Георги Иванов - шеф готвач и експерт в приготвянето на рибни гозби и  специалитети.

По традиция акцент в съботната програма е конкурсът за най-вкусна рибена чорба, който ще събере участници и ценители на пл. „Месамбрия“. Събитието е с начало 15.00 часа.

Празничното настроение на фестивала „Есенни пасажи“ ще продължи с изпълненията на  хора за гръцки песни „Месамбрия“ към читалище „Яна Лъскова“ – Несебър и гостуващия  гръцки хор  от гр. Лариса, чиито изпълнения ще започнат в 16.00 часа .

 В неделния ден на 28 октомври в зала „Сочи“  на конферентния център  от 11.00 часа ще се състои награждаването на участниците в международния конкурс „Аз обичам Черно море“ .

Гастрономическите изживявания за гостите и гражданите, уважили празниците   ще продължат с рецептите  на шеф Георги Иванов от 13.00 часа на площад „Месамбрия“,  а от 14.30 часа програмата на тазгодишните „Есенни пасажи“ ще закрие групата за стари градски песни „Блян“  към НЧ „Яна Лъскова“ – Несебър.

За всички жители на града  и гости на празника  на   площад „Месамбрия“  отново ще се предлагат риба и рибни специалитети.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Епизоотичната комисия в Несебър проведе първото си заседание за годината
В Община Несебър обсъдиха предстоящия Бюджет 2019
75 310 000 лева е проектобюджетът на Несебър/Вижте за какво се заделят пари през 2019?/
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.