Айтос
Айтозлийка спечели наградата на НАСА
TразмерT

Румяна Иванова шашна журито с есе на тема „Учен за един ден"

Талантливата петокласничка Румяна Иванова, която участва в състезание на НАСА с есе на тема „Учен за един ден", впечатли комисията от експерти и получи престижна награда, е айтозлийка. Да, Румяна е ученичка в пети клас на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ в Бургас, но всеки ден пътува от родния град до Бургас и обратно, за да учи в иновативното училище.

Освен че се увлича от астрономия, отличничка е, и проявява интерес към всички предмети в училище, момичето е и сред най-добрите спортисти в отбора на баскетболен клуб "Вихър" - Айтос. В края на миналата година Румяна беше номинирана от ръководството на клуба за „Спортист за 2018 година“ от отбор момичета 2007/2008 г.

Макар че тренира само от една година, Руми влезе в топ 19 на най-добрите спортисти на Община Айтос за 2018 година и получи от кмета на Община Айтос Васил Едрев диплом и плакет.

Сигурно малцина са чували за спътника на Сатурн, Енцелад, но айтоската ученичка не само разказва за него в есе, но и написа предположенията си - какво може да се случи на участниците в една експедиция до там. Сега Руми се готви за награждаване на есето в София, което ще бъде в Института за космически изследвания и технологии.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Айтос посрещна с концерт 22-и септември
Дирят собственика на папагала Сашко в Айтос
Днес Айтос открива паметника на загиналите воини
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.