Айтос
Айтос с бебе-шампион - Любомира се роди с тегло 5.700 грама
TразмерT

 

От една седмица Айтос си има бебе, което претендира за национален рекорд.  След като айтозлийчето с красивото име Любомира, изплакало в родилното отделение на болница „Бургасмед", везната отчела тегло от 5 килограма и 700 грама. Бебето е второ дете в семейството на Наташа и Любомир Паспалеви от Айтос и се роди на 21 август в бургаската болница със забележително тегло и дължина 52 см, научи „Народен приятел“.

Радостно изненадана била не само младата майка, но и медицинският екип, на който семейство Паспалеви и техните родители сърдечно благодарят за грижите за родилката и здравото бебе.

От 27 август бебето е вече у дома си. На малката Любомира най-много се радва тригодишната й сестричка Вилиана, кръстена на двете си баби Велка и Илияна. Щастливи са и дядовците Янко и Диян, които също обещават усърдно да полагат грижи за внучката-рекордьор.

Нашето бебе би рекорда на роденото в Свиленград в края на миналата година, с тегло от 5.250 грама. Любомира е с цели 450 грама по-тежка. Най-младата айтозлийка остави зад себе си и досегашния шампион, роден през юли миналата година в Пловдив и родом от Хасково, с тегло 5.570 грама. За момента, Любомира е абсолютният фаворит в националната класация, признават и акушерите от „Бургасмед“.

Любка се роди и с гъста коса - спокойно можем да й връзваме плитки, шегува се щастливата й баба Велка. Да е жива и здрава и да носи само радост на цялото семейство, са пожеланията на „Народен приятел“.

НП

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Строителство и ремонти са акцентите в програмата на кмета Васил Едрев за 2019 година
200 айтоски бебета са родени в чужбина през 2018 година
Община Айтос реновира и разширява спортна зала "Аетос" през 2019 година
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.