Бургас
300 нощувки на "Св. Анастасия" за миналата година
TразмерT

Управителят на остров „Света Анастасия“ е категоричен, че инициативата за подаряване на нощувки на българските граждани на министерството на туризма "Неочаквана ваканция", е много добра.

„Като предлагане на обект за настаняване, каквото имаме, ние смятаме, че е подходящ подобен подход и че Министерството на туризма по този начин малко или много  стимулира почивката в България“, казва Павлин Димитров и допълва: „Основно нощувките у нас, които се правят, са една или две за уикенда, а така се поощрява третата. Нещо, което рядко го има например при селския туризъм. Така се увеличава и броят на реализираните допълнителни услуги в обекта. Престоят на дадено място става по-дълъг  и съответно възможността да се разгледат повече забележителности, да се наслади човек на природата, повече.

Димитров коментира също, че вече е реализирано едно пътуване до острова тази пролет. 32 души успяха да открият вече сезона на „Света Анастасия“. „В момента, в който пекне слънце, и започва да звъни телефонът“, усмихва се Димитров.

Миналата година на острова са реализирани 300 нощувки,  което е най-много откакто работи той като атракция. А това е пета година. Очакванията за този сезон са  нощувките да нараснат още. Данните сочат, че повече българи са спали на бургаската атракция. Има и фенове – чужденци, подчертава Димитров и дава пример с полска група от девойки, една от които е българка. Първата година идват пет момичета с нощувки на острова, втората 6, третата – 10. За тази година още не са се обадили но от  тима на острова са убедени, че фенките на райското кътче ще са още повече.

От тази година островът тръгва да се рекламира в българските онлайн каталози за хотели.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ремонтът на „Димитър Димов“ приключва днес
Проверени са 140 адреса в Победа, искат повече полицейско присъствие
В момента: Три пъти повече свободни учителски места
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.